träningsläger och events

Finns det något roligare än att gå i en träningsbubbla tillsammans med andra under en kort period? Nej, just det – därför anordnar jag med jämna mellanrum olika sorters träningsläger och events både under snö- och barmarkssäsongen. 

Skidläger torsby 7-9 oktober

Detta är skidlägret för dig som inte längre är nybörjare på skidor men som vill fortsätta utvecklas både tekniskt samt bli snabbare och starkare. Kanske ska du åka något av loppen under Vasaloppsveckan eller något annat roligt skidlopp och vill träffa och träna med andra som har liknande mål. Tillsammans med med mig som skidinstruktör jobbar vi vidare med samtliga växlar inom den klassiska skidåkningen genom massa bra och roliga övningar. Vi kör 4 ledarledda pass med olika fokus. Du får chans att testa finfin utrustning från min samarbetspartner Madhus (både skate och klassiskt) Och därefter finns möjlighet att köpa utrustning till fördelaktiga priser. 

Vi kör samtliga skidpass i fina Torsby skidtunnel. Och vi bor och äter på Valbergsängens hotell, bara några hundra meter från Skidtunneln. 

3 platser kvar! 

skiddag tjejer med
britta johansson norgren

Lördag 22 oktober kör jag tillsammans med suveräna Britta Johansson Norgren en heldag fokus skidor för tjejer/kvinnor. Denna dag kommer passa både dig som är nybörjare och du som har åkt mycket skidor. Vi börjar dagen med en härlig samling och sen kör vi ett gemensamt träningspass med fokus styrka/stabilitet och rörlighet. Därefter blir det en intressant föreläsning med fokus mental träning, prestation och välmående. Efter en gemensam lunch så avslutar vi med ett skidpass inne i Skidome med fokus stakning. 

skidläger 1- Mattila 12-15 januari

 
Nu är det dags att boka vinterns härligaste läger. Längdskidläger i värmländska Mattila.
 
Fokus kommer vara på teknikutveckling och skidglädje. Vi bor tillsammans i mysiga stugor med helpension och njuter av den underbara naturen och fina skidåkningen som Mattila erbjuder.
Lägret passar dig som har lite mer vana av att åka längdskidor. Kanske ska du åka något lopp i vinter och vill förbättra dina möjligheter att nå dina mål. Eller så vill du utveckla din skidåkning för att få ännu mer njutning när du skidar fram under vintern. Du behöver inte vara snabbast i spåret, men vi vill att du känner till de olika växlarna (åkstilarna i klassisk åkning) och har vana av åkning i olika terränger.
Vid min sida kommer jag ha bästa coachhjälpen i form av Anders Buskqvist. Tillsammans kommer vi guida er med vår breda kunskap men också genom vår glädje till längdskidåkningen och träning. Att vi är två instruktörer innebär att vi kommer kunna dela upp gruppen utefter förkunskaper, för att alla ska få individuell feedback och utvecklas utefter sin nivå.
Vi tränar på samtliga växlar/åksätt inom den klassiska skidåkningen för att utvecklas tekniskt och få bättre åk-ekonomi. Vi jobbar också på att bli ännu tryggare och lära oss manövrera skidorna bättre. Detta genom att träna utförsåkning, bromsteknik, kurvtagning, spårbyten och olika balansövningar. Finns det intresse av att något pass åka skate så kommer även den möjligheten att finnas. 
 
 

skidläger 2- Mattila 19-22 januari

 
Nu är det dags att boka vinterns härligaste läger. Längdskidläger i värmländska Mattila.
 
Fokus kommer vara på teknikutveckling, men också njutning och massa skidglädje. Vi bor tillsammans i mysiga stugor med helpension och njuter av den underbara naturen och fina skidåkningen som Mattila erbjuder.
Lägret passar dig som är relativt nybörjare eller du som åkt lite mer skidor men aldrig tränat teknik och vill bygga från grunden. Du behöver inte vara snabb i spåret men du klarar att hålla i gång fysiskt under våra dagar tillsammans.  
Vi tränar på samtliga växlar/åksätt inom den klassiska skidåkningen för att utvecklas tekniskt, få bättre åk-ekonomi och mer njutning när du skidar fram under vintern. . Vi jobbar också på att bli tryggare och lära oss manövrera skidorna bättre. Detta genom att träna utförsåkning, bromsteknik, kurvtagning, spårbyten och olika balansövningar. Allt för att du ska känna dig mer kompis med dina skidor.