träningsläger och events

Finns det något roligare än att gå i en träningsbubbla tillsammans med andra under en kort period? Nej, just det – därför anordnar jag med jämna mellanrum olika sorters träningsläger och events både under snö- och barmarkssäsongen. 

skidgång och styrka
12 maj
 
Söndag 12 maj kl. 11-13 kör jag skidgång och styrka i Brudarebacken, Göteborg.
En perfekt dag för dig som vill få ny inspiration till både konditions-och styrketräning.
Skidgång är en rolig och härligt utmanande träningsform som passar de flesta oavsett träningsbakgrund. Vi går eller springer upp och ner för backen med stavar.
Efteråt kör vi bra styrka för hela kroppen. Vi använder vår kroppsvikt och gummiband.
 Stavar finns att låna om du inte har egna. Bra stavlängd är ca 30 cm kortare än du själv. 
 
löparhäng
särö västerskog söndag 26 maj
 
Lördag 25 maj så blir det att vakna på bästa sätt. Härlig rörlighet och löpning i vackra Särö Västerskog, Särö.
Vi börjar passet med go rörlighet och sen springer vi runt Särö Västerskog. Det finns olika rundor att välja på och du springer i det tempo du önskar.
Vi avslutar med bad (högst frivilligt 😉) och det bjuds på fika och go samvaro. 

rörelseglädje i mattila
5-8 september

 
Varmt välkommen till en långhelg med rörelse och upplevelse i underbart vackra Mattila i den värmländska Finnskogen!
Under ledning av Ulrika Lindberg Lindgren, cert. skidcoach och träningsinstruktör och Jessica Ahlborg cert. löpcoach, pt och yogalärare, kommer du få en både rolig och lärorik helg.
Fokus är rörelseglädje och upplevelse där vi hoppas du ska hitta ny inspiration och kunskap till din fortsatta träning.
 
Oavsett om ditt mål är något lopp, löpning, skidor etc eller träna för välmående så passar denna helg dig.
Våra träningspass kommer få dig att känna utmaning både fysiskt som mentalt, utifrån där du är. Övningar och tempo anpassas för att passa alla men lämpligt om du har en träningsgrund för att kroppsligt klara en helg med rörelse.
Vi utforskar rörlighet och styrka, lär oss grunden i löpteknik för att stärka oss smart och hållbart. Vi tränar skidgång, springer och vandrar i den vackra naturen i Mattila. Vi kanske börjar eller avslutar dagen med ett yogapass och en stund av stillhet.
 
Lägret startar med en gemensam samling och kortare rörselsepass vid kl. 18.30 tiden på torsdagen. Lägret avslutas efter lunch på söndag.
 
 

skidläger I Mattila 9-12 januari 2025

 
Möjlighet att föranmäla sig finns!
 
Nu är det dags att boka vinterns härligaste läger. Längdskidläger i värmländska Mattila.
 
Fokus kommer vara på teknikutveckling och skidglädje. Vi bor tillsammans i mysiga stugor med helpension och njuter av den underbara naturen och fina skidåkningen som Mattila erbjuder.
Lägret passar dig som har lite mer vana av att åka längdskidor. Kanske ska du åka något lopp i vinter och vill förbättra dina möjligheter att nå dina mål. Eller så vill du utveckla din skidåkning för att få ännu mer njutning när du skidar fram under vintern. Du behöver inte vara snabbast i spåret, men vi vill att du känner till de olika växlarna (åkstilarna i klassisk åkning) och har vana av åkning i olika terränger.
Vid min sida kommer jag ha bästa coachhjälpen i form av Anders Buskqvist. Tillsammans kommer vi guida er med vår breda kunskap men också genom vår glädje till längdskidåkningen och träning. Att vi är två instruktörer innebär att vi kommer kunna dela upp gruppen utefter förkunskaper, för att alla ska få individuell feedback och utvecklas utefter sin nivå.
Vi tränar på samtliga växlar/åksätt inom den klassiska skidåkningen för att utvecklas tekniskt och få bättre åk-ekonomi. Vi jobbar också på att bli ännu tryggare och lära oss manövrera skidorna bättre. Detta genom att träna utförsåkning, bromsteknik, kurvtagning, spårbyten och olika balansövningar. Finns det intresse av att något pass åka skate så kommer även den möjligheten att finnas. 
 
 

skidläger 2
Mattila 23-26 januari 2025

 
Möjlighet att föranmäla sig finns!
 
Nu är det dags att boka vinterns härligaste läger. Längdskidläger i värmländska Mattila.
 
Fokus kommer vara på teknikutveckling och skidglädje. Vi bor tillsammans i mysiga stugor med helpension och njuter av den underbara naturen och fina skidåkningen som Mattila erbjuder.
Lägret passar dig som är relativt nybörjare eller du som åkt lite mer skidor men aldrig tränat teknik och vill bygga från grunden. Du behöver inte vara snabb i spåret men du klarar att hålla i gång fysiskt under våra dagar tillsammans.
Vi tränar på samtliga växlar/åksätt inom den klassiska skidåkningen för att utvecklas tekniskt, få bättre åk-ekonomi och mer njutning när du skidar fram under vintern. . Vi jobbar också på att bli tryggare och lära oss manövrera skidorna bättre. Detta genom att träna utförsåkning, bromsteknik, kurvtagning, spårbyten och olika balansövningar. Allt för att du ska känna dig mer kompis med dina skidor.
 
 

Camp pt-ullis 2025

 

Vi kör nästa år igen! 

Ska du åka Öppet spår måndag eller Vasaloppet och vill ha boendet med det där lilla extra? Då ska du boka in dig på Camp PT Ullis. Vi bor tillsammans i en mysig stuga i Hemfjällstangen i vackra Sälen. Stugan ligger 10 minuter bilfärd från Vasaloppsstarten vilket gör det mycket bekvämt och smidigt. Våra gäster bor i två olika rum, på olika våningar. Det finns fyra bäddar i varje rum. Toalett och dusch finns på varje våningsplan i direkt anslutning till rummen. Det finns även bastu. Och stugan ligger bara en kort bit från de härliga skidspåren som tar dig ut på fjället. 

När du kommer upp till boendet möts du av en färdigbäddad säng, du får god frukost och middag alla dagar och härligt sällskap med oss och de andra deltagarna. 

Dagen före ditt lopp ser vi till att svara på alla dina eventuella frågor, preppa och peppa dig allt vi kan för att du ska få ett så bra och härligt lopp som det går.  Du kan också köpa till vallning som vi gör på plats. På din loppdag kör vi alla deltagare ner till starten och ser till att ni kommer dit i god tid. Vi själva kommer vara ute längst spåret och heja på er alla!

Efter ditt lopp tar du Vasaloppsbussen tillbaka till Sälen och så hämtar vi dig där och kör tillbaka till stugan. På kvällen blir det god middag och om man så önskar kan man få lite gott att dricka till. 

 

Du kanske också är intresserad av...

Rullskidträning