Detta är PT-Ullis!

 Jag som driver företaget heter Ulrika, är 42 år, mamma till två döttrar och gift med en annan härlig skidtok. Jag har varit intresserad av träning och längdskidåkning större delen av mitt liv trots att jag kommer från snöfattiga Göteborg.

Erfarenhet inom skidor

Jag har en lång erfarenhet som ledare både på snö, rullskidor och övrig barmarksträning. Jag har varit aktiv inom längdskidklubben IK Stern som ledare i många år, där jag både instruerat vuxna på skidor, rullskidor och skidgång. Jag har även vidareutbildat klubbens egna ledare i skidteknik. Därtill har jag varit barn- och ungdomsledare i Göteborgs Skidförbund. Ett otroligt roligt och utvecklande arbete. Och ett privilegium att få träna och utveckla våra unga skidåkare. Jag har även suttit med i Göteborgs Skidförbunds styrelse, där mitt uppdrag var som sekreterare.


Certifierad skidcoach

2015 blev jag certifierad skidcoach genom Svenska Skidförbundet. Som certifierad coach har man en mycket god kunskap praktiskt och teoretiskt inom längdskidor och rullskidor. Kursen omfattade ca 50 kurstimmar och ca 15 praktiktimmar. Delmomenten bestod i skidteknik, inkluderat videoanalys, träningslära, funktionsträning (rörlighet/stabilitet/styrka), idrottsnutrition, vallning och materialvård.


Yrket

Jag är även utbildad socionom och har arbetat flera år inom socialtjänst samt som kurator på en gymnasieskola. En utbildning och yrkeserfarenhet som kommer mycket väl till pass även inom arbetat som skidcoach.

År 2015 valde jag att ta tjänstledigt från mitt arbete som kurator och satsa fullt ut på min stora passion, då inomhusarenan Skidome öppnade i Göteborg. Där arbetade jag fram tills april 2019 som koordinator och längdskidansvarig. I mitt jobb på Skidome har jag haft hand om både pt-kunder, grupper och företag. Allt från nybörjare till elitmotionärer. När jag summerar min tid där så har det blivit långt över 1000 personer som fått teknikhjälp. 

Att få komma till jobbet och möta människor från olika bakgrund, med olika förutsättningar och hjälpa dem nå sina mål är otroligt roligt och inspirerande. Det är en så spännande utmaning att vid varje nytt möte försöka hitta just den personens nycklar för att lyckas utvecklas. Men även att ansvara för att bygga upp en verksamhet, var något som jag upplevde som otroligt stimulerande. Och just för att jag brann för människor, träning, att lära ut och utveckla verksamhet så ville jag ta nästa steg. Jag bestämde mig därför för att satsa på mitt eget. Mitt företag handlar om bra träning både för kropp och knopp samt goda samarbeten för att nå ett så bra resultat det bara går.


Träningsfilosofi

Min utlärning handlar om kunskap, god pedagogik och det viktigaste, en himla massa glädje. Jag tror nämligen att just glädje till det vi gör är avgörande för om vi blir intresserade av något och vill fortsätta med det. 

Träning är så mycket mer än hur snabbt du springer milen, resultatet i ett skidlopp eller hur tungt du lyfter på gymmet. Träning för mig handlar framför allt om helheten; om att må bra, både fysiskt och mentalt.  Vara nöjd med sig själv och jobba utifrån där man är. Inspireras gärna av andra men mät dig mot dig själv och se framstegen du gör! 

Jag jobbar med varierad träning. Kondition, styrka, rörlighet och stabilitet. Viktigt är att bygga från grunden och sen jobba vidare med de olika byggstenarna. Allt för att hela kroppen ska må bra och hålla länge. Jag har ett stort fokus på tekniken men kryddar det gärna med en smula lek. 

Oavsett om det är en privatlektion, ett av mina gruppträningspass eller läger, jobbar jag för att stämningen ska vara god och att alla ska känna sig sedda. Jag vill att mina deltagare ska ha kul, känna trygghet så att de vågar utmana sig själva och på så sätt utvecklas.