Skidkurser

Snö, det vi alla skidåkare och vinterälskare längtar efter! Att just komma på snö är den absolut bästa träning för att utveckla sin skidåkning. Därför jobbar jag på att erbjuda mina kurser på snö så mycket det bara går. I Göteborg har vi inomhusanläggningen Skidome att tillgå när det inte är snö utomhus.

Nybörjare klassisk teknik

Under tre måndagar får du chans att lära dig skidteknik och ha massa kul!
Kursen passar dig som är ny på längdskidor alt. du som åkt förut men inte tränat teknik så mycket tidigare.
Under kursens gång kommer vi träna på samtliga växlar (åkstilar) inom klassisk teknik. Vi kommer lära oss bromsa, svänga, byta spår och göra massa bra och roliga övningar för att bli vän med skidorna. Ni kommer dessutom få massa bra tips om saker som rör skidåkning.
 

träningsgruppen

Tycker du det är kul att åka skidor och vill träffa andra härliga skidåkare och träna ihop?!

Kanske ska du åka något skidlopp i vinter eller så vill du bara få bra och rolig träning. Du får utmaning och utveckling i din åkning under ledning av mig. Vissa pass kör vi fokus teknik, andra pass jobbar vi med fart och intervaller medan några pass handlar om att köra lite längre. Du behöver inte vara snabbast i stan men gruppen passar dig som inte längre är helt ny på skidorna utan åkt lite mer och vill ta nästa steg i din utveckling. 

Med start 17/8 utökas också träningen med pass på torsdagarna. Då kör vi skidgång. assen kommer vara i området kring Skatås/Brudaremossen (Delsjön)

Vi kör träning hela säsongen. Du är med så ofta du kan och vill. Köp 5-kort eller 10-kort och fyll på efter hand. Anmälan inför varje pass gör du genom att skicka ett mail till ulrika@ptullis.se
 

skatekurs i skidome

Nu är det dags för skatekurs igen. Skate är ju så underbart kul och det är roligt att se att fler och fler börja att åka skate. Men det blir ännu roligare om du hittar bättre teknik. Därför kör jag en kurs just för att vi ska lära oss grunderna i skate. Tisdag 26/9 blir det en nybörjarkurs. Vi går igenom de grunderna till skaten och tränar på de olika växlarna (åksätten i skatetekniken),  allt genom bra och roliga övningar. 
Du behöver inte ha några förkunskaper för att var med på kursen utan kan vara helt ny på skate. Kursen passar dock även dig som åkt lite skate på egen hand men inte tagit någon teknikkurs tidigare. 

 

Sen finns möjlighet att bygga på kursen med ett andra tillfälle två veckor senare tisdag 10/10. Alternativt om du redan tagit en nybörjarkurs tidigare så kan du välja att enbart köra fortsättningskursen. Under fortsättningskursen jobbar vi vidare med de olika växlarna och tränar dessutom på att få med oss farten och tryggheten på skidor med övningar för utförsåkning och kurvtagning. 

Privatlektioner

Oavsett om du är ny på skidorna eller åkt i många år är en privatlektion en mycket god investering för dig i din träning. Längdskidor är en utpräglad tekniksport och det finns mycket att tjäna på att åka tekniskt rätt. Åkningen blir både lättare, snabbare men också roligare!

Under en lektion arbetar vi med växlarna/åkstilarna och olika övningar för att du ska få till en bättre och effektivare teknik. Har du åkt längdskidor lite mer och har hunnit längre i din teknikutveckling, då slipar vi mer på detaljer och kan använda oss av filmning, filmanalys och även direktåterkoppling i din åkning.

Lektionen skräddarsys helt enkelt efter dina/era förkunskaper och mål!